2013. október 11., péntek

Joghurtos diókenyér

A diós kenyér ötletével a dió gyűjtögetése óta szemeztem. Mostanra készült el.
Az alapja a kenyérreceptem, persze pici módosításokkal:
Az élesztőt kb. 1,5 dl vízben futtattam fel, a többi folyadék kb. 4 evőkanál natúr joghurt volt.
Olajnak ebben az esetben is tökmagolajat használtam. (a színén meglátszik a tésztának)
Egy jó marék diót durvára vágtam, és egy serpenyőben rázogatva aranybarnára sütöttem. A liszthet egy teáskanál sót és ezt a diót adtam hozzá csak.
A mintázásról: Szánter blogját nézegetve fedeztem fel a liszttel való mintázást, és bevallom nagyon megtetszett. Hát ez most az én kísérleti mintám. Még van mit tanulni, mert nekem nem nagyon akart rajta maradni...

Most már mindig azt csinálom, hogy alufóliát dobok a tetejére a sütés kezdetétől. Így nem ég meg. 20 percig 220 fokon sütöttem, utána 190 fokra mérsékelve még 40-et. Az eredmény pedig egy fantasztikusan illatozó, vastag cserepes (!) héjú kenyér lett.
 Brie sajttal lett belőle vacsora.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...