Romantikus kéztörlő

Sok kreatív technikába belekóstoltam már, sőt inkább úgy mondanám, hogy nagyon kevés olyan, van, amit ne próbáltam volna. (általában ezek drágább, nagy alapanyag költségű és/vagy speciális eszközigényű dolog)
És ilyen kivétel volt még a horgolás. Kötni megtanultam, egy sima, egy fordított, 50 szemet leszámolunk... tény hogy csak a sálakig jutottam (abból 5-6 is készült), de ez inkább annak köszönhető, hogy nem motivált a dolog, mintsem, hogy ne tudtam volna bonyolultabbat is.
Varrni is varrogattam, épp múltkor a régi nadrágból a szoknyát például.
De a horgolás... na az kimaradt. Nagymamám tudott, de a láncöltésnél én feladtam. Szépek-szépek, de ezt ember meg nem csinálja - vallottam. De azért szemeztem a továbbiakban is a dologgal. (o;
Most végre felfrissítettük a törölközőállományunkat (amik voltak, azok még a szülői fészekből kirepüléskor magunkkal hozott darabok... vegyes színekben... szóval ideje volt már). Persze zöldek lettek az IKEÁból, a HAREN család személyében. De itt jegyezném meg, párom akarta a zöldeket, én fehéret szerettem volna.
Szóval vettünk mindenkinek szép egyenzöld törölközőt. És akkor most jön a probléma: hogy fogjuk megkülönböztetni? No, akkor végre vehettem elő régen dédelgetett álmomat: a horgolt törölközőszegélyt. Legyen az más-más színű!
Párom némiképp húzta a száját, de belement. Azért először kisebb célt tűztem ki (mármint a 100x150-es fürdőlepedőhöz képest) és a wc kéztörlőjére vetettem rá magam. És nekiálltam horgolni... illetve álltam volna, ha tudom, hogy kell. Volt egy minta, ami nagyon tetszett, és elég részletesnek tűnt, hogy reprodukálni is tudjam. Hát kiderült, hogy nem, illetve én tudtam, de minden sor jobbról balra ment, tehát egyszer fordítani kellett a teljes művön.. ne menjünk bele, és sem tudom, hogy csináltam.
De aztán megtaláltam az alábbi videót:
és megoldódott minden problémám. (o;
Az enyém persze nem lett ilyen szép, mert pl. vonalzóra tudtam csak feltekerni, de azt gondolom, hogy első nekifutásra nem is rossz. (és talán egy mosás rendezni is fogja a szálait)
Íme az én megvalósításom:
És most szeretném megragadni az alkalmat, hogy megerősítsem a gyanút: nem, ezek után sem tudok horgolni. Jelenleg ezt az egy mintát sikerült lemásolnom, de a horgolási mintákat még elvétve sem tudom dekódolni (a szaknyelv, mint pl. a "pálca", pedig számomra végkép abszolúte értelmezhetetlen).
De próbálkozom. (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések