2013. október 4., péntek

Kecskesajt körtével, házi kenyérrel és rukkola salátáva

A Lidlben (hol máshol?) francia hetek voltak, és volt kecskesajt is, végre egyszer nem arany árban. Kötelező volt kipróbálni. (o;
Most kivételesen először is a kész hami:

És az elkészítése:
A kecskesajtot sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Ez olyan feta-jellegű sajt volt, lehet, hogy nem a legjobb grillezni, de ez volt. (o;
A kenyeret felszeltem, majd kettő szép körtét cikkekre vágtam, kimagoztam, és serpenyőben szárazon aranybarnára pirítottam mindkét oldalát. (előmelegített tányérra szedtem ki, és alufóliával letakartam, hogy ne hűljön ki)
Pár szem diót is megpirítottam, majd azt is félretettem. Ekkorra a sajt már kezdett épp szépen szétolvadozni.
A tányérokra ráhalmoztam egy-egy kupac rukkolát. A kenyeret pár pillanat alatt átmelegítettem a serpenyőben, majd a saláta mellé tettem. Erre transzportáltam át a megsült sajtokat. A tetejét kiraktam legyező alakban a körtével.
A forró serpenyőbe 3 rész olívaolajat, 1 rész balzsamecetet öntöttem, hozzáadtam egy csipet t, és egy nagyobb csipet barna cukrot. 1 rész víz ment még hozzá, majd átkevertem. Ekkorra már igencsak forrt. A gázt elzárva ezt azon nyomban a rukkolára zuttyintottam, majd a tetejére szórtam a pirított a diót. Az emberem pedig azon melegen leültettem mellé. (o;

Az eredmény ez igazán finom vacsora lett. (Bár az én empatikus párom megjegyezte, hogy "finom-finom de valami egyszerűbbet képzeltem el meleg vacsora gyanánt". Hát így főzzön az ember lánya valami különlegeset! (o; )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...