2013. október 15., kedd

Ajvár

Amikor vásárolni voltunk, nagyon szép padlizsánokat láttam, és eszembe jutott, hogy régóta szemezgetek már az ajvár készítésével. Bár receptem nincs hozzá, de a boltok polcain többször láttam már, és padlizsánból van... szóval csak jó lehet. (o;
Interneten keresgéltem, és végül Marka boszikonyhájában találtam hozzá szimpatikus leírást.
A padlizsánt és a kápia paprikákat sütőben megsütöttem, ahogy ő is írtam (párszor átforgattam közben, hogy egyenletesen piruljon), majd tálba szedtem a paprikákat (ezek előbb pirultak meg), kimagoztam, lehéjaztam. Utána ugyanebbe tálba jött a padlizsán is, azt is meghéjaztam, és levágtam a szárát. A tepsibe némi levet eresztett a végére, így azt is hozzáöntöttem. Botmixerrel kicsit homogenizáltam, majd fokhagymát, t és borsot adtam hozzá. (fokhagymából egy picit sajnos többet, mint kellett volna...) A wokomban még főztem / pároltam kicsit, aztán amikor besűrűsödött egy kicsit, akkor tisztára mosott üvegekbe töltöttem. Ujjnyi olajat töltöttem rá, majd száraz dunsztba kerültek. Kihűlés után pedig a kamrapolcra. Télen finom csemege lesz ez. (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...