Zöldparadicsom savanyúság

Az erkélyen nevelt paradicsomok második fénykorukat kezdték élni, de hiába neveltek bőven kis zöld golyóbisokat, már beérni láthatóan nem fognak. Szóval akkor a zöldparadicsomra kellett valami receptet keresni. Mivel lekvárból már jó sokat tettem el idén, így most a savanyúságra esett a választás.
Az interneten keresgéltem recepteket, és azokból próbáltam a saját számízének megfelelőt összeállítani.
A zöldparadicsomokat átnéztem, a szép hibátlan golyóbisokról leszedtem a szárát, és méret szerint két üvegbe válogattam. A kicsik mellé tettem még kettő chilipaprikát is. (ezt is nevelünk az erkélyen)
0,5 liter vízbe tettem 4 dkg sót, 4 db egész borsot, 1/2 kk mustármagot, 2 dkg cukrot, 10 szem koriandert és 3 friss babérlevelet. Az egészet felforraltam, és kb 15 percig hagytam is gyöngyözve forrni.
Finom illatos lett. Utána lekapcsoltam a gázt, és belekevertem egy késhegyni szalicilt, 0,5 dl 6%-os fehérborecetet és 1 dl 20%-os kommersz ecetet. Összekevertem, és még melegen az üvegekbe készített paradicsomokra szedtem. A magokat, babérlevelet próbáltam egyenletesen elosztani.
Száraz dunsztba tettem kihűlni.
Pár hónap, és kiderül, hogy milyen is lett. (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések