2013. október 27., vasárnap

Fokhagymás-paradicsomos kenyér

Kenyér sütésből soha nem elég. A legújabb most épp fokhagymás-paradicsomos lett.
Az alaprecept változatlan. A mostani ízesítés pedig:
- az olajban eltett paradicsom mellől kihalásztam a fokhagymákat (3 gerezd összesen), és fokhagymanyomóval összepréseltem
- egy kisebb marék (1,3-ad üvegnyi) aszalt koktélparadicsomot dobtam bele
- reszeltem egy kis parmezánt hozzá
- és a liszt 50 g graham liszt, 450 g fehér liszt keveréke volt

A mintázás: a pengével próbálkozom, ha egy levél mintáját vélnétek felfedezni, az nem a véletlen műve. A liszttel szórás még nem meg, de majdcsak rájövök. Az sem segített, hogy bevizeztem a kenyeret kicsit.
És ilyen egy ízletes házi kenyeres szendvics a páromnak vacsorára:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...