2013. október 10., csütörtök

Világebéd

Ez úgy készül, hogy van egy csomó megbontott dolog volt itthon, amiből ebédet kellene készíteni...
Fél csomag natúr kuszkuszt egy tálba tettem, és hozzákevertem a maradék fél csomag Kotányi Bankok curry fűszerkeveréket. Azt már megtanultam, hogy a kuszkusz nagyon-nagyon sok fűszert igényel, ez pedig egy elég markáns ízvilág a petrezselyemmel és a gyömbérrel. Tökéletes párosítás szerintem. (o;
A fél csomag pulykamellet felszeltem, egy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon kicsit megpirítottam, majd rádobtam a husit. És itt jön a harmadik "nagy maradék": volt otthon fél doboz HB grapefruitos sör. Előzős estéről marad, de olyan finom... csak már szénsav nem volt benne. Szóval ezzel a fél doboz söröcskével elkezdtem locsolni: 1-2 evőkanál sör, majd 1 evőkanál liszt... aztán megint sör, liszt... gyakorlatilag is sülés közben egy ízletes sörbundát készítettem a husira. Amikor elfogyott a sör (4-6 evőkanál liszt került eddigre rá), még addig sütöttem, hogy szép aranyszínűre piruljanak.
A kuszkuszt tálra halmoztam, majd a tetejébe raktam a husit.
Hozzá csak egy könnyű saláta dukált: a friss paradicsomot felszeltem, majd némi balzsamecettel meglocsoltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...