Spenótos csirke a sütőből

A spenót az elmúlt évek nagy felfedezése számomra. Ugyanis finom! (o:
Persze a spenótfőzelék még mindig nem a kedvencem, de a lasagne besamelmártásába keverve például már szinte tökéletes. No meg a sütőben csirkével rétegezve is. (o;

Egy hőálló kerámiatál aljára fektetek pár vékony szelet szalonnát. (1. nem ragad le a hami; 2. az a finom füstös íz...)
A mirelit spenótot kiolvasztom, lábasban picit átrottyantom fokhagymával, és egy kis tejbe áztatott kenyeret is adok hozzá. (tényleg ne sokat, mert én elkövettem azt a hibát egyszer, hogy többet raktam bele, és nem túl leveses lett)
A csirkemellet csíkokra szelem, a spenóttal összeforgatom, majd a tálba öntöm. A tetejére sajtot tettem.
Alufóliával letakarva 30-40 percig sütöttem. (a sajt is aranybarna lett addigra)
Krumplipüré illik hozzá.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések