Amerikai palacsinta

Szeretek palacsintát sütni. Viszont sajnos szükséges hozzá egy jó palacsintasütő is: öntöttvas, vagy kerámia, de az biztos, hogy semmi tapadásmentes bevonat meg egyéb flinc-flanc nincs rajta... Na ez, az, ami viszont a mai napig hiányzik a háztartásomból. )o:
Szóval alternatívát kellett találni a vékony palacsintára: hát akkor legyen amerikai palacsinta! Tudod, amit a filmekben szoktak csinálni reggelire: vastag, puha és édes.
A hozzávalók: tojás, sütőporral elkevert liszt, tej, csipet , cukor és egy kis olaj. (a normál palacsintába én se sütőport, se cukrot nem szoktam, de ehhez dukál)
A pontos adatokat nem tudom, de a lényeg, hogy a végén egy folyós, de jó sűrű masszát kapjunk, ami nyersen is nagyon finom édes.

A serpenyőben egy körömnyi vajat olvasztottam, de mint kiderült, ez nem is olyan szükséges lépés, ha tapadásmentes bevonatú a dolog. A Pinteresten látott módszer tényleg bejön: egy kifogyott ketchupos flakonba töltöttem a masszát, és ebből adagoltam a serpenyőbe. És végre nem csöpögött végig a serpenyőn, a tűzhelyen, a mindenhol... ez az ötlet megvéve! (o;

Gyorsan átsül, megfordítottam, aztán a másik oldalát is aranybarnára sütöttem. (a benne lévő cukortól kapja ezt a gyönyörű színt)
Egymásra halmoztam őket, és házi lekvárokat adtam hozzá. Fenséges hétvégi reggeli!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések