Festett üvegtálca

Az valami ősöreg művem. Meg még egy picit annál is öregebb. Szóval amikor az első üvegfestésemről írtam, kicsit hazudtam, mert ez még jóval az előtt készült. De ezt nem számítóm igazi üvegfestésnek, ez még vízbázisú festékkel készült, ami után még évekre rá fedeztem fel, hogy létezik oldószeres is (aminek sokkal-sokkal szebbek a színei).
Szóval nem is tudom, de úgy kb. a '90-es évek közepére tenném az elkészültét.
A kivitelezésben apukám segített még sokat, de az ötlet viszont teljesen saját volt.
Az alapfelállás az, hogy kell két vékony egyforma méretű üveglap. Az egyikre kerül a minta, majd száradás után a kettőt úgy fordítjuk össze, hogy a minta belülre essen. (kopásállóság megoldva (o; )
V profilú lécből keretet szabunk neki, majd faragasztóval összeállítjuk. Beleragasztjuk az üveglapot, majd vékony léccel "belülről" is keretezzük. Végül rövid lécekből fület is kap. Legvégül pedig lelakkozzuk a fát. (aki nem találta ki még, annak elárulom, ezt csinálta az apukám)

Az elkészült művek:


Ami még a slusszpoén, hogy én a Praktika magazinnak küldtem erről képeket, leírást, és 2005. júliusában meg is jelentették az olvasóink küldték rovatban. (o:


update: közben megtaláltam a mintát, ami alapján a kisebb tálca készült. Szögjal Rinpocse Pillanatról pillanatra c. könyvének egyik illusztrációja került rá.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések