Pesto (próbálkozás)

Adva van egy hatalmas (erkély, kilencedik emelet viszonylatban) bokor bazsalikom. Adva van, hogy ősz jön... Én pedig régóta pedzegetem a pesto gondolatát.  (o;
Először is a bazsalikom kiírtása volt soron. Megköszöntem neki a nyarat, a szép zöld lombot, az illatát... aztán szépen lemetszegettem az ágait, és kézzel letépkedtem a leveleit.

Utána jött az aprítógép. Megtömtem bazsalikommal, adtam hozzá parmezán sajtot (múlt héten voltunk Olaszországban, szóval van itthon készlet(o; ), fokhagymát, t és olívaolajat. Aztán aprítás, újabb bazsalikom, sajt és olaj, újabb aprítás. A végén az összes belefért végül egyszerre.
(a képen látható mennyiségű bazsalikomhoz elhasználtam a teljes sajtot is, két duci fokhagymagerezded és kb 1 dl olajat... de ahogy úgy adta magát...)
És igen, tudom, hogy kellene bele még fenyőmag is. De azt se Olaszországban, de itthon nem találtam még a boltban. Biztos az én hibám, de ez van. Így se lett rossz. (o;
Végül üvegbe töltöttem, kezemben kicsit leütögettem közben, hogy a levegő kijöjjön, majd kb fél centi olajat töltöttem még a tetejére.
Hát, azt csak remélni tudom, hogy eláll. Majd kiderül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések