2014. július 25., péntek

Cukkinitócsi chilivel

Először is van az a tócsi, amit otthon tanultam. Ez az etalon, a tökéletes, de azért néha ki szoktam kacsingatni ebből a receptből. Ez a cukkinitócsi egy ilyen "kacsintás", de elég jól sikerült-féle, mert többször szoktam készíteni. (o;
 

A fiatal cukkiniket megmosom, a végeit elvágom, de a héját meghagyom, mert nagyon jó színe lesz. A krumplit azért meghéjazom. Mennyiség úgy érzésre, ki mennyit szeretne csinálni. (nálunk sokat nem lehet, nincs olyan, hogy "sok")
Lereszelem mindkettőt vegyesen, hozzáadok tejfölt, lisztet, sót, borsot, egy jó löttyintésnyi édes-savanyú chiliszósz és még egy kis szárított chilit is, majd jól összekevertem. Nem tudok adagokat mondani, mert tényleg szájíz alapján. Nekem ebbe belement 2 nagy evőkanál tejföl és 4-5 ek liszt, de az függ a zöldség levesességétől is.
Kis olajban kisütöttem mindkét oldalát, majd azon melegen tejföllel és chiliszósszal nyakonöntve tálaltam. No meg egy kis reszelt sajttal. Az férjem szerint mindenhez jó. (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...