Káposztás leveles pogácsa

A leveles pogácsa mániám töretlen, most épp a káposztás volt soron. ;o)


Egy kisebb fej káposztát lereszeltem, tekintélyes mennyiségű sóval és borssal megszórtam, majd 3-4 ek olajon egy tapadásmentes edényben, kis lángon, lefedve, néha át-át kevergetve aranybarnára pároltam. 1-2 alkalommal adtam hozzá egy pici pici vizet, hogy ne kapjon le.


A tészta a megszokott alapokra épült: 2,5 dl natúr joghurtba lekeverünk egy tk cukrot és egy csomag élesztőt, majd ezt meleg sütőben (kb. 50 fok) felfuttatjuk. Fél kiló lisztet, kettő tojást, egy csipetnyi sót és a joghurtos-élesztős keveréket homogén, könnyen nyújtható, puha, de nem ragacsos tésztává dolgozzuk össze.

A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen eloszlatjuk rajta a káposzta negyedét, majd összehajtjuk, és pihentetjük 15-20 percet. Újra nyújtjuk, káposztázzuk, hajtogatjuk, pihentetjük. Összesen négy alkalommal. Képet csak a nyújtásról és a hajtott állapotról sikerült készítenem, sorry. ;o)


Az utolsó pihentetés után a tésztát kb 2 cm vastagra nyújtjuk, először a széleit, vágjuk körbe, majd négyzetesen felszeljük. Óvatosan, mert a rétegek hajlamosak elcsúszni. ;o)
Forró sütőben aranybarnára sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések