Bögrés lekváros muffin

Hát, nem a világ legkifinomultabb süteménye, de arra, hogy kipróbáljam keverkét (róla bővebben itt)és a nászajándékba kapott muffinformákat is, tökéletes. Sőt, nem is lehetne jobb receptet találni. (o;
1/2 bögre margarint habosra keverünk 1/2 bögre cukorral és egy tojással. (keverke jól vizsgázott, a hideg kockamargarint is szépen elkeverte...) Én hozzáadtam még 5-6 csepp citromaromát is.
Óvatosan adagolva hozzáadunk 1 és 1/2 bögre lisztet (1/2 csomag sütőporral elkeverve) és 1/2 bögre tejet. Ez a gyakorlatban kb. azt jelenti, hogy felváltva érdemes adagolni hozzá.

A muffinformákba (amik nálam most az új szilikon formáim voltak) eladagolom a tészta 2/3-át. Ezek után mindegyik közepébe tettem egy-egy kávéskanál kakukkfüves-balzsamecetes eperlekvárt. (persze más lekvár is jó, csak én most kicsit pikánsabbra vettem a figurát (o; )
Végül a maradék tésztát is eloszlattam, igyekezvén betakargatni vele a lekvárkupacokat.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.

És itt jött a puding próbája... azaz a forma próbája: amikor kihűltek már kézzel fogható hőmérsékletre, akkor megpróbáltam kivenni a formából, és legnagyobb meglepetésemre (nem volt eddig szilikon formám, illetve jó tapasztalatom vele) a muffinok egy könnyed mozdulattal csúsztak ki a formából. Ráadásul a virágos formát is szépen megtartották. Már most imádom ezt a készletet. (o;

ui: igen, nem sikerült fotót készítenem a kész sütikről, csak ilyen fázisfotó-féleségem lett. Sorry... túl finom volt. (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések