Mandulás őszibarack lekvár

Suzukis találkozón voltunk, és én nőként persze, hogy elkódorogtam a közeli zöldséges felé... (o;
Így bukkantam rá a tökléletes őszibarackokra: illatos, a bőre lehúzható szinte egyben, a húsa lejön a magjáról, a mag egyben van, és az egész édes-ízes. Azonnal felvásároltam a készleteket.
Otthon ettük magában, lett belőle fagyi (majd később írom (o; ) és mandulás lekvár is.
Ez utóbbi pontosan így:
1,5 kg tisztított őszibarackot (tisztítva ennyi már) az aprótógépben ledaráltam. Nem túl apróra, csak hogy kenhető legyen majd.
Fazékba tettem, hozzáadtam egy csomag Haas zselésítő szert, elkevertem, felforraltam, majd belekevertem 15 dkg barna nádcukrot is.
Felforraltam újra, főztem 5 percig, hozzáöntöttem 0,5 dl mandulalikőrt, majd tiszta, kiforrázott üvegekbe szedtem, lezártam, és repültek is a szárazdunsztba. Komoly is őrzőim is voltak hozzá:

Most nem volt nagyon időm cicomázni a feliratokat, ahogy szoktam, de az üvegek azért így is ínycsiklandóak szerintem. (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések