Kasnocken

Nászúton Ausztriában voltunk, és több alkalommal ettünk különböző helyi ételt. Ilyen volt ez a Kasnocken névre hallgató tésztaétel is, ami nekem nagyon-nagyon ízlett, és mondtam is férjemnek (még gyakorlom leírni (o; ), hogy ilyet kellene otthon is csinálni.
Az egyik boltban, ahova betévedtünk, volt több helyi receptes könyv is, és az egyikben ki is szúrtam a receptjét. Hát ez a könyv jött velünk innentől kezdve. Én meg bíztam abban, hogy azért egy receptet le fogok tudni fordítani németről magyarra.
Mivel sikerült, így megosztom veletek is a receptet. (o;
Kell hozzá először is egy adag apróra szaggatott nokedli. Nekem most volt boltim hozzá, de következő alkalommal már házilag fogom készíteni, mert az még finomabb lesz.

5 kisebb fej vöröshagymát megpucoltam, a középső részüket felkarikáztam és karikákra szedtem. A leeső végeket, illetve a karikák közepét aprítógépbe tettem. A karikákat forró olajban kisütöttem, lecsöpögtettem.
2,5 dkg vajat felolvasztottam, beletettem az aprított hagymát, aranybarnára pirítottam. A nokedlit úgy időzítettem, hogy addigra följön ki, amikorra a hagyma megpirul. A tésztát közvetlenül a hagymába szedtem ki, és kb. 1 dl főzővizet is hozzáadtam. Elkevertem, picit pirítottam.
20 dkg gouda sajtot (eredetileg Bierkäse kellene hozzá, de azt sajnos itthon még nem láttam, ezért egy közepesen kemény, zsírosabb, ízletesebb sajtot kerestem hozzá... így lett a gouda) lereszeltem, hozzákevertem a tésztához, és lefedve, kis lángon ráolvasztottam. Utána picit pirítottam rajta, majd edénybe szedve a kisült hagymakarikákkal a tetején tálaltam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések