2014. június 2., hétfő

Eper a fagyasztóba

Voltunk kitt Lupa-szigeten epret szedni. Nem volt az igazi, mert a sok eső után csak pár napot tudtak érlelődni a szemek, így sok még a zöldes-rózsaszínes, no meg ami piros, az sem olyan igazán mézédes. De azért szedtünk, a házi eperlekvár azért mégis házi eperlekvár, még ha idén kicsit több cukor is kell bele. (o;

Első körben persze nem lekvárt készítettem, hanem két csomag mirelit epret. Kiválogattam a szebb, érettebb szemek közül egy kilónyit, megmostam, kicsumáztam, lecsepegtettem és két lezárható zacskóba becsomagoltam. Úgy tettem be a fagyasztóba, hogy a szemek külön maradjanak, sőt miután megfagyott, ez esetleg összefagyottakat szét is szedtem.


Egy ideje bevált technika, hogy a konyhában mindig ott van egy alkoholos filctoll, hogy ha bármit berakok a fagyasztóba, akkor azzal írom rá a zacskóra, hogy mi is az, és mikor került be. Eddig bevált, olvasható marad minden. (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...