Római tálban sült zöldségek

A nyár beköszöntével próbálok kicsit több zöldséget enni. Egyik ilyen - ne is túl rosszul sikerült - próbálkozásom volt a római tálban sült zöldségek voltak.

A római tálat hideg vízbe áztattam.
Az erkélyen fellelhető összes fűszernövényből szedtem egy-két ágacskát (kakukkfű, tárkony és rozmaring), majd a leveleiket lecsipegettem és a botmixer darálójába tettem. Ráöntöttem olívaolajat, kb. 1 dl narancslevet, hozzáadtam 5-6 szem aszalt paradicsomot, ztam, és az egészet összezúztam.
Egy jó adag répát és cukkinit karikára vágtam, majd némi burgonyát is szeltem hozzá.
A római tálba beleöntöttem a zöldségeket, hozzáadtam 25 dkg sertés darálthúst majd leöntöttem a narancsleves fűszerkeverékkel. Jól összekevertem, lefedtem, majd a hideg sütőbe tettem, amit 200 fokra kapcsoltam be.
Addig sütöttem, amíg a zöldségek meg nem puhultak, akkor levettem a tetejét, és kb 10 percig még sütöttem így is, hogy kicsit párologjon el a leve, meg piruljon a teteje.
Finom egytálétel, bár párom szerint hiányzik belőle a köret. (kicsit tésztafüggő (o; )

+ 1 ötlet:
kihűlve, az egészet turmixolva nagyon finom szendvicskrém lesz

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések