Csokifagyi fagylaltgéppel

Már szemeztem egy ideje a fagyigép gondolatával, de mindig letettem róla, mondván elég drága dolog, ahhoz képest, hogy egyáltalán fogom-e használni. Aztán most voltunk a Lidl-ben, ahol egyetlen darab árválkodott a pulton, ellenben olyan áron kellette magát, ami meggyőzött, hogy nekem igenis fagyigép kell. (persze párom fújjogott, hogy ő csak a boltot szereti, és minek is ez, meg ilyenek, de nekem akkor is fagyigépem lesz alapon betettem a kosárba)
Aztán több min egy hét kellett, hogy a fagyasztóban felszabadítsak akkora helyet, ahova befér a tartálya, de most végre eljött ez az idő is!
A leírás szerint minimum 24 órát kell a tartálynak a fagyasztóban lennie... hát jelzem, tényleg. Én kb. 10 órát bírtam ki, így viszont a zseniálisan finom fagyim némiképp folyós maradt, és szükség volt némi utófagyasztásra a fagyasztóban. De így sem bánom, maximum következő alkalommal tényleg kivárom a 24 órát. (o;
A recept - mint sok esetben - most is úgy alakult, hogy interneten utánanéztem recepteknek, és azokból próbáltam egy saját szájíznek megfelelőt alkotni. A legtöbbet Csokoládé Kreatívan fagyireceptjei és Mézes Otthon csokifagyija inspirált.
10 dkg étcsokit gőz fölött megolvasztottam 2 dl tejben. Nem kell forrnia, csak olvadjon fel. 2 tojás sárgáját kikevertem 5 dkg (így is elég édes lett!) cukorral, majd hozzákevertem a a tejes-csokis cuccot is. Dobozba tettem és kihűtöttem.
(ja igen, hűtőbe ne tegyél meleg dolgot... no most miért is? mert lecsapódik benn a pára? no, ezért szoktam én légmentesen táródó dologban a hűtőbe tenni.. igen, persze, kicsit többet kell dolgoznia a masinának, de így semmi probléma nem adódik, és legalább időben lehűlnek a dolgok)
4 dl habtejszínt lazán felvertem, majd összekevertem a cukros-csokis-tojásos-tejes masszával, és egyszerűen beleadagoltam a fagyigépbe. Hozzáadtam még egy marék csokilapocskát és 2 tk kakaóport is majd 40 perc múlva kész is volt az enyhén folyós fagyim. Akkor még dobozba tettem, és 1-2  órát a fagyasztóban hűtöttem (közben egyszer át is kevertem.
Nem bírtuk ki, nem baj, hogy kicsit puhább volt, este még muszáj volt enni belőle. (és megjegyezném, párom 2 adagot evett, és oda volt tőle, hogy milyen finom...)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések