Parmezános cukkini

Rendszeresen szoktam Pinteresten szörfözgetni inspiráló képeket keresve. Így bukkantam egy jópofára, igazából a receptet el sem olvastam, csak elkészítettem ami a kép alapján az eszembe jutott.

A kis cukkiniket megmostam és hosszában felnégyeltem. Olívaolajjal lekentem minden oldalát, majd nejlonzacskóba dobtam, amiben az alábbi keverék várta: házi kenyérmorzsa, parmezán sajt és só. Ebben összeráztam (panírozás lusta módra), majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Kb. 150 fokra melegített sütőben, minden oldalán átforgatva aranybarnára sütöttem.
Mivel nem akartam, hogy bepálljon a meleg gőztől, ezért az elkészülte után gyorsan tálra szedtem, mégpedig úgy, hogy a tálon előtte 3 hurkapálcát fektettem le, és ezekre mentek keresztben a sült cukkinik.
Igazán finom és könnyű ebéd lett belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések