Aszalt paradicsomos burgonyás kenyér

Párom szabadságot vett ki, hogy többek között a lakásban is pár dolgot elintézzen. A félnapos programból persze főleg délutáni program lett, így amikor hazaértem, jobbnak láttam a biztonságos, és természeti csapásoktól leginkább megkímélt kis konyhámba vonulni. És mi jobbat is készíthetnél ott, mint egy finom, illatos kenyeret? (o;

A recept a "régi", ami most egyedi volt, az az, hogy előző napról volt még pár szem párolt burgonyám, azt letörtem, ezen kívül adtam hozzá 1 ek sikért, aszalt paradicsomot, és 5 tk olajat, amiben a paradicsom érlelődött.
Kidagasztottam, kelesztettem, mivel volt időm, így még egyszer átgyúrtam és formázva újra kelesztettem (addig, amíg a sütő el nem értem a kívánt hőfokot), és most jénai tálban sütöttem, sütőpapírral. Finom ropogós lett tőle.

Vacsorának adtam, házi kolbásszal, sajtokkal, zöldségekkel. És egy üveg szicíliai borral, amit még a tavalyi nyaralásról hoztunk magunkkal haza. Tökéletes vacsora. (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések