Bodzás eperlekvár

Az interneten böngészve találtam Ízbolygó bodzás eperlekvárját, és zseniális ötletnek tartottam, így el is készítettem. (o;


1,3 kg epret megmostam, kicsumáztam, majd 35 dkg házi vaníliáscukrot szórtam rá és meglocsoltam 2 ek citromlével. Szerencsére sikerül bodzavirágot is szereznem, így abból is került 10 nagy virág, amiket nem mostam meg, csak nagyon óvatosan kiszedegettem belőle mindent és mindenkit, akit nem szerettem volna a lekvárban látni.
Nekem majd 1,5 napot töltött a bodzavirág a cukros lében, és zseniális illata lett az epernek tőle.
Amikor kivettem, kézzel kicsavartam őket, hogy minden édes kis nektárcsepp az eprekre kerüljön. Az apró virágokból sok maradt a lekvárba, de szerintem jól néz ki, szóval nem is szedegettem ki őket.


A lekvárhoz 1 csomag Haas Zselésítő Befőzőszert adtam, majd felforraltam, majd 5 perc főzés után övegekbe szedtem, és száraz dunsztba tettem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések