![]() |
nagy kedvenc a recept nálunk, sokszor sütöttem már |
Picit ragacsos tésztát kapunk.
A hűtőben pihentetjük legalább egy órát, de szívesen eltölt akár egy napot is ott. (kivéve tökéletes állaga lesz, már nem ragad, szépen formázható)
Én általában több adagot szoktam készíteni, és porciózva lefagyasztani, mert azt is jól bírja.
Ha azonnal csinálom, akkor ameddig pihen, addig készítem elő a tölteléket:
5-7 szem almát megpucolok (héját is), vékonyan felszeletelek majd mézzel és fahéjjal jól összekeverem.
A tészta 2/3-ával kibélelünk egy kivajazott piteformát, majd sütőpapírt teszünk bele és egy jó zacskó száraz babot/lencsét. A kedvencem: a vaksütés.
Amikor kissé megsült, beleteszem a kinyomkodott (a leve finom innivaló) almát, majd a tetejére teszem a maradék tésztát. Ezt van mikor csíkokban, van amikor kiszúróformával készített csillagokkal, szívekkel, stb. csinálom.
a csillagos (még egy korábbi sütéskor készült kép, ez csak finomlisztes) |
Finom melegen (vanília vagy diófagyival), hidegen (tejszínhabbal), vagy bárhogy magában is.
100 gramm tartalmaz:
365 kcal - 18,2 g zsír - 38,2 g szénhidrát - 12,6 g fehérje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése