2014. április 23., szerda

Meggyes joghurfagyi

Kezd melegedni az idő, ilyenkor az embernek az esze egyre többet jár a fagyin. Már évekkel ezelőtt vettem az IKEÁban fagyikészítő felszerelést, csináltam is párszor, de az elmúlt években feledésbe merült. Most, konyhatakarításkor előkerült. (o;
az elkészült fagyi
A botmixer aprítójába tettem egy jó adag meggybefőttet, egy nagy doboz joghurtot, 2 ek házi vaníliáscukrot és mézet, majd jól összeturmixoltam.
Egy mélyebb edénybe beletettem egy tiszta konyharuhát úgy, hogy az alja ne érjen teljesen le az edényben, majd gumival rögzítettem is. Ebbe kanalaztam a meggyes-joghurtot és betettem a hűtőbe, hogy a fölösleges savó és meggylé kicsöpögjön belőle.
Miután megfelelően sűrű lett, fahéjjal ízesítettem még egy picit, majd a fagyikészítő műanyagokba kanalaztam, majd eldugtam a fagyasztó mélyén.
Másnap pedig finom házi desszert volt ebéd után. És levontam a tapasztalatot: a meggyet bármennyire is turmixolom, a héja megmarad, és a fagyiban kicsit fura textúra lesz. Ellenben finom, kellemesen savanykás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...