2014. április 21., hétfő

Diós gorgonzolakrémmel töltött körte

A konyhaasztalon már régebb óta árválkodott kettő szem körte, és igencsak jelezték már, hogy kellene kezdeni velük valamit. És a recept alapötlete épp akkor került a kezembe...
Úgy látom, a sajt körtével dolog kezd ismétlődni nálunk. (o:
A körtéket félbevágtam és karalábévájóval kivágtam a magházukat.
A gorgonzolát vajjal összetörtem, majd darált dióval habosra kevertem. A körte magházába töltöttem, egy-egy kis ág rozmaringot tettem rá, majd egy-egy szelet baconnel körbetekertem őket.
A sütőbe aranybarnára sütöttem, és még azon melegen tálaltam.
Nálunk krumplipüré és sült hús volt hozzá, de szerintem nagyon sok lehetőség van még benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...