2014. április 20., vasárnap

Húsvét

Beköszöntött a húsvét, nem annyira sikerült készülődni rá, de pár apróbb dolog azért elkészült.
Ez első a fürjtojás volt. Még korábban vettem, szombaton volt időm kifújni. (a 15 tojás több, mint másfél óra volt, de szépek lettek) Nagyon nem sikerült már díszítésre használni, de majd jövőre. (o;

Pinteresten találtam egy jópofa nyulas mintát még tavaly, most idén elkészült.

A húsvéti tojások most is hagymahéjjal készült. Ezt a technikát még mindig nagyon szeretem.

A sonkát kuktában főztem meg. A kuktában főzés nálam elég parás dolog, valamiért nem rajongok érte. De már szokom. Jelenleg úgy néz ki, hogy előkészítésként végigolvasom a teljes használati utasítást, majd utána merem használni. Szóval az az idő, amit a kuktában való főzéssel megspórolok, kb. elvész az olvasással, de hát próbálkozom. (o:
A főzővizet nem öntöttem ki, nagyon finom az főzelékhez vagy tartalmasabb leveshez. Mivel most nagyon sok lett, illetve ritkán szoktam sonkát főzni, arra jutottam, hogy kis porciókban lefagyasztom. A 3 dl-es pohárba tettem a zacskót, azt töltöttem fel a füstölt hús alaplével (így könnyű tölteni, nem folyik mellé), és mindre ráírtam alkoholos filctollal, hogy mi van benne, és mikor tettem be. És irány a fagyasztó!

És végül egy kép a nappaliból. Piros tojással, orgonával és a kerámia csirkével:

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...