2018. május 9., szerda

Ropogós fehércsoki fagyi

Fagyiszezon, az fagyiszezon, és én próbálok a lehető legtöbb mindent fagyasztható és nyalható állapotba hozni. :)


A mostani kísérletnek az alapja 75 gramm fehércsokoládé, amiben alapból voltak ropogós gabonagolyók (avagy az Aldis csokunyúl újjászületése húsvét után :D ), ezt gőz fölött felolvasztottam, majd hozzá adtam kb 0,5 dl tejet és miután ettől lehűlt, még 2 ek krisztálycukrot és 1 tojás sárgáját is 1 csipet sóval együtt.. Jól kikevertem.
Egy tojásfehérjét felvertem, majd beleforgattam a fehárcsokis masszába.
2 dl habtejszínt (Aldis) felvertem, majd kézzel belekevertem az édes hozzávalókat.

És mehetett is a fagyikészítő gépbe, ahonnan kb 30 perc múlva mint isteni hűsítő csoda került elő. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...