Mosható sminklemosó korong - az első fecskék

Próbálkozom a hulladékcsökkentéssel, erre most a legújabb ötletem a sminklemosó korongok helyettesítése - már ahol lehet, mert körömlakklemosás téren sajnos ez sem lesz megoldás, de legalább a napi tisztálkodásnál nem termelek fölöslegesen szemetet.


Online shopokat nézegetve bukkantam arra, hogy létezik alternatívája ennek, mégpedig mosható formában. Tetszik, de azért 3-4 ezer forintot nem szeretnék kiadni valamire, amit szerintem én is meg tudok csinálni.

Kicsit utána olvasva több tippet is találtam (polár anyag, vastag pamut, régi törölköző), hogy miből is lehet ilyet csinálni. Én a régi törölköző mellett döntöttem, mert…
… volt fölösleges otthon
… alapvetően jó nedvszívó
… bírja a mosást
… és kellemesen dörzsi is, hogy kicsit élénkítse  bőrömet.

És hogy ne legyen olyan unalmas – és tartása is legyen – minden koronghoz kerestem valami vidám mintás anyagot a „hátoldalára”. Ezért lett csak néhány "fecske", mert még nagyon kevés cuki anyagom van, így a hátlap-anyag-hiány miatt csak kettő készült el eddig.


Kiválasztottam egy szimpatikus méretű poharat, mint sablont, majd mind a törölközőből, mind a mintás anyagból kivágtam 1-1 korongot. A két korongot összegombostűztem, majd a varrógép sűrű (és kb 1 mm széles) cikk-cakk öltésével körbevarrtam kb 1 mm-re a szélétől. Ez jól össze fogja fogni őket. Utána a lazább, de szélesebb cikk-cakkra állítottam, és ezzel varrtam körbe, letisztázva vele teljesen a korongot.

Az eredmény bár némiképp hullámos lett – a kis görény törölköző nyúlik, volt, amelyiknél ollóval is utána kellett igazítanom – de DIY projektben ekkora báj pont elfér szerintem. 

Az anyagoknál játszottam azzal, hogy az egyiknél nem csak farmert vágtam ki, hanem csipkét is tettem rá.

A tesztüzem arclemosóval megvolt, sminkkel még várat magára, de eddig nagyon meg vagyok elégedve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések