Kaktusz a fürdőkádban

Veszprémben voltunk múlt héten, és pont most volt a Gizella napi vásár. Természetesen nő vagyok, ha egy pillanatra is elengedik a kezem, vásárolok. XD
Így lett nagy tesója a körösfői szőnyegnek és így költött hozzánk egy cuki kis kaktusz is.


Amikor megláttam, már akkor tudtam, hogy hova fog befészkelni, mert a fejemben akkor ért össze két emlék.
Az egyik, hogy egy kedves ismerősöm apukája halála után a lakás kiürítésekor találtam egy icipici vas fürdőkádat, aminek se az előéletét nem ismertem, se azt nem tudtam, hogy mit akarok vele, de nekem kellett.
A másik, hogy valahol az interneten láttam egy fényképet (szóval az ötlet koppintott, de nem tudom belinkelni honnan, mert nem találtam meg újra, a Pinterestnek pedig feneketlen mély katlanjai vannak...), ahol egy kis kadban volt egy kaktusz feher kavicsok közt. Ott a kád is fehér volt.
Amikor ezt a képet láttam, még nem ugrott be az én kis kádam, viszont amikor megláttam a kaktuszokat, a helyére kattant minden: kaktusz a kosárba, kis kád felkutat otthon, marék murva beszerez (itt kérnék elnézés a Méta utcai dohánybolt parkolóját üzemeltetőktől), homok és föld az udvaron úgy is van.
Az ültetés nettó 10 perc, de az eredmény annyira cuki lett. :)


Nem egy nagy kaland, a végeredmény is, bár látványos, de igen aprócska, de mégis, azért érdekes számomra (és osztom is meg), mert különös élmény volt nyakon csípni az agyam asszociációs és emlékelemző működését.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések