Családi öröknaptár parafadugóból

Régi tervem volt egy családi öröknaptár készítése, amiben minden családtag neves napja fel van vésve... hát, most már majdnem sikerült, mert bár pont a sajátunkat nem tudtam megcsinálni, de ajándékba már készült ilyen. ;o)


Teljesen home made lett a dolog, külön hadműveleteket folytattam ugyanis, hogy a megfelelő méretű szemescsavart megszerezzem (ácsi… először is két bolt után lett neve a dolognak, addig csak kreatívan activityztem, hogy hogy is néz ki), a falap pedig már csak hab volt a tortán, bár sikerült úgy levágatnom, hogy aznap nem is üzemelt a lapszabászat az Obiban. ;)

A napokhoz parafadugókat használtam: 2 mm vastag karikára vágtam fel, lefestettem az egyik oldalát akryl festékkel (külön színt kaptak a névnapok, a születésnapok és a házassági évfordulók is), majd alkoholos filctollal írtam fel a nevet, a napot, és ahol volt, ott az évszámot is.
Utána mindegyik napba alulra és fölülre is ment egy-egy szemescsavar, majd embert fogó segítségével összeakasztgatta őket. Itt derült ki, hogy könnyebb kicsavarni egy csavart a parafadugóból, mint szétnyitni újra egy ilyen csavart. ;o)


A tartó falapot szintén lefestettem, komoly mértani műveletekkel bejelöltem a hónapok helyét, majd ezt is alkoholos filctollal felíratoztam.

És mehetett is csomagolásra és a fa alá (karácsonyra adtuk, csak mint mindig, most is el vagyok maradva a blogommal), hogy majd új gazdájuknál megfelelő helyre kerülhessenek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések