2014. március 3., hétfő

Sajtos rakott csirke

Anyukám receptje, párom pedig nagyon szereti, szóval szoktam többször csinálni.
Egy nagy csomag bacon szalonna 2/3-ával kibéleltem a jénait úgy, hogy felfelé picit "túllógjon". Trappista és füstölt gouda sajtot daráltam le, a szalonnára szórtam egy részét. A csirkemellet kétujjnyi szeletekre vágtam, kiklopfoltam, ztam, borsoztam, majd lisztbe és felvert tojásba forgattam, és egy rétegben sajtos szalonnára rakosgattam. Erre újabb sajtréteg jött. Ennek a tetejébe raktam a szeletelt gépsonkát.
Erre sajt, lisztbe-tojásba forgatott csirke, újabb sajt, majd a sonka került. Amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére a csirke majd a sajt kerüljön.
A maradék tojásba belekevertem egy doboz tejszínt (anyukám receptje szerint tejfölt, de az most nem volt otthon), sóztam, borsoztam, majd a hús tetejére öntöttem.
Végül rátettem a szalonna maradék 1/3-át, erre ráhajtogattam a kilógó széleket, és lefedve 40 percig sütöttem, majd a fedelét levéve még kb 15-ig, hogy ropogós legyen a szalonna.
Köretnek a salátát ajánlom. És hidegen is finom. (o;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...