Halloweeni sziluett mécsestartó

Nemrég futottam bele egy nagyon látványos halloweeni ötletbe a Pinteresten. Meg kellett csinálni, nem volt kérdés.


Szerintem már fejtegettem korábban is a blogon, a Halloomween nekem nagyon szíven csücske. Egyfelől maga a hagyomány is jópofa és beleilleszthető a világunkba (és nem amerikai... kelta!). Másfelől nahyon tetszik a képi világa (barmikor beköltöznék Tim Burton filmjeibe is ;) ), és tök menő születésnapi buli, ha már én halottak napján születtem. XD

Egyébként:
Oktober 31. - Halloween
Novenber 1. - Mindenszentek
Novenber 2. - Halottak napja

De visszatérve a mécsestartóra. Megláttam és megszerettem. És a fuvarszervezésnek hála, volt is egy szalmaözvegy napom, és meg is tudtam csinálni.


Kivételesen hálás vagyok a pinért, mert sablon is volt benne, így gyorsan tudtam haladni: lementettem a teljes képet, majd Paintben kivágtam csak a sablont és A4es méretre húzva kinyomtattam. Így pixeles lett, de mivel úgy másolom át a fekete papírra, nem gond. 


Az átmásolás érdekes megoldast szült. Indigózni nem lehet, leginkább mert nem találtam meg az indigóimat, de egyébként is sanszos volt, hogy a feketén nem fog látszani. Így maradt az átkarcolás. ;) Tehát fogtam egy hegyes tollat, és intenzíven rányomva rajzoltam a mintát át. És láss csodát, a fekete kartonon látszott is... valamennyire. ':D
Ekkor jött a mentő ötlet: világos pasztellkrétával átsatiroztam, ez leporolható szinte 100%-ban, de mégis kiemeli a mintát. Bevállt. ;)


Körömvágó ollóval kinyesegettem (könnyebb dolgom volt, mert nem fotokartonnal dolgoztam, hanem egy annál vékonyabb, de a normál papírnál vastagabb lappal).
Utána selyempapírból is kivágtam a az oldalainak megfelelő méretű lapokat, folyékony ragasztóval kentem be belülről a kivagott fekete lapot, majd ráragasztotta. A fehér papírt.
Végül az egészet egy pszichológia tankönyvvel súlyottam le, amikor megszáradt, ragasztottam a kis fülecskéjével téglatestté.

Íme a négy különböző oldal:


És alig vártam az estét, hogy gyönyörködhessek benne.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések