Őszi kuglóf

A recept a nagymamám-féle olajos kuglófrecept,  nagyon nem is variáltam. A süti apropója az új kuglófformám volt, amit múlt héten vettem az Aldiban. Szilikonos, ami alapból nem a kedvencem, de formasütiknél nagyon jól beválik, mert szépen ki lehet fordítani.
A mostani zsákmány is nagyon bevált, nagyon szépen sült benne, és ki is fordult.


hozzávalók:

25 dkg cukor
4 tojás
egy csipet só
8 ek ásványvíz / szóda
8 ek olaj
1 kk sütőpor
25 dkg liszt
2-3 ek kakaópor

elkészítés:

A cukrót kikeverjük a tojássárgájával, majd lazítjuk a vízzel és az olajjal. Utána hozzákeverjük a sütőporos lisztet kanalanként hozzáadva, majd a csipet sót. Ha nagyon kemény kezd lenni a tészta, akkor 1-2-3 ek ésvényvizet még adjunk hozzá. Végül a felvert tojásfehétjét is beleforgatjuk.
Nálam most annyi történt, hogy maradékban volt még egy tojásfehérje, így 5-tel készítettem, és nem csak 4 került bele.
A tészta 1/3-át különvesszük, 2-3 ek kakaóport keverünk hozzá. A fehér részhez egy csomag vaníliáscukrot adunk.
A sütőt 180 fokre előmelegítjük.
A szilikonos formát kinetem olajjal (nálam ez vált be), majd fehér tésztával kezdjük (azzal is fejezzük be) és felváltva fehér és a barna tésztával feltöltjük.
A sütőben tőpróbáig sütjük, majd még melegen kifordítjuk, kihűtjük.


Párom unszolására még lekentem csokival kivülről, így igazi ünnepi süti lett.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések