Műanyagszatyor helyett: régi póló új élete

Embernek minden nap kell pakolnom szendvicset, amiket minden alkalommal nejlonzacskóba szuszakolok, és ezt nagyon utálom. Mármint nem a szendvicskészítést, azt szeretem, de a nejlonzacskókat nem szívlelem. Próbáltam már több megoldást találni, de egyik sem nyerte el emberem tetszését... a műanyagdoboz nem tetszett neki, mert nagy, az uzsis táska azért, mert haza kell hozni, a papírzacskó szakad...
De most lázadást indítottam a műanyag zacskók ellen! És punktum. :)

Hogy azért valamennyire meg is hozzam a kedvét a ruhazacskózás, az első táskát (muszáj leszz többet csinálni, mert roppant mód meglepódnák, ha heti szintnél gyakrabban szállítaná nekem haza őket) egy "kinőtt" pólójából készítettem, amit nagyon szeretett, ugyanis a Fűrész című film babája volt rajta.


Az elkészítés nem valami nagy kihívás, nálam csak azért lett hosszabb idő, mert egy apróbb varrógép-szervízt is be kellett iktatni közbe.
Persze ügyes gyerek voltam, és eredeti pólóról nincs fényképem, csak ahogy elkeztem nyiszálni, de gondolom kitalálható, mit műveltem vele: a nyakánál szögletesen kivágtam, majd egy kicsit hasas formában az oldalait és az alját is levágtam, majd belülről cikk-cakk öltéssel levarrtam.


A füleit először szintén cikk-cakk öltéssel szegtem be, majd piros cérnával (így menő lett :D ) levarrtam.

És egyébként elkészülte után reggel boldogan vitte benne az ebédjét, szóval lehet, hogy sikeres lesz végre a műanyagzacskó-mentesítés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések