Áfonyás csokiskekszes fagyi

Itt a fagyiszezon, ideje volt előszedni a fagyigépem a kamrából.  ;o)
A hűtő felforgatása után az áfonyás-csokiskekszes ízesítés lett a befutó mostanra. Sajnos a képen nem jön ki, de a színe csodaszép lilás-barnás lett.


Az alaprecept a csokifagyimon alapult. 90 g jó minőségű étcsokit 0,4 dl áfonyaszörpben gőz fölött felolvasztottam. Hozzáadtam még kb 0,6 dl tejet (ezzel mostam ki a szörpös üveget), majd elkevertem, hűtöttem picit. Belekevertem 1 tojás sárgáját, egy tk cukrot és 1 tk kakaóport.
3 tojásfehérjét (ebből kettő maradék volt a sajttortából, és már a hűtőben pihent) kemény habbá vertem, majd félreraktam picit. Szintén kemény habbá vertem 2,5 dl Meggle cukrászkrémet, hozzáadtam az áfonyás-csokis krémet, és homogénre kevertem. Egy csomag Penny-s csokis reggeli kekeszet (olyan, mint a Győri Jó reggelt!) összetörtem morzsásra, majd ezt is hozzáadtam egy kisebb marék mirelit áfonyával együtt. Végül beleforgattam a tojásfehétjéket.


A fagyikészítő gépet összeraktam, majd amikor már ment, beleadagoltam a krémet. A legvégén még adtam hozzá egy marék mirelit áfonyát, biztos ami biztos alapon.
Amikor már megakadt a gép - ez jelzi, hogy kész a fagyi - poharakba tálaltam, és egy kis kekszmorzsával díszítettem. Ebből a mennyiségből 3 nagy pohárral lett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések