Sajttorta - a "végleges" recept

Arról már beszámoltam, hogy megpróbálkoztam életem első sajttortájával , és hogy annyira nem is sikerült rosszul.
Azóta már javul a technikám, amiről egy rész-bejegyzést azért mindenképp megejtenék.


A tészta alap változatlan:
150 g édes teakeksz (itt most csokis volt) darálva, elkeverve 100 g olvasztott vaj, 1 csipet fahéj, majd az egész a sütőben picit elősütve.

A sajtkrém viszont nagyobb változásokaon ment át:
itt épp két doboz (400 g) krémsajttal dolgoztam, de ideális esetben ez 3 doboz (600 g) sajt lenne. A Lidl saját márkás krémsajtja tökéletes, most Penny-set használtam, ez is bevállt.
Ehhez adtam hozzá 220 g tejfölt, 160 g cukrot, 45 g étkezési keményítőt és 6 tojás sárgáját. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd beleforgattam a sajtos masszába.
Az elősütött tésztalapra tettem, majd az egészet be a sütőbe 120 fokra, 90 percre (még kicsi sülhetett volna, de nem volt időm több). A sütőben van mellette egy bögre víz, hogy párologjon.


Most ez a 2 doboz sajttal készült, így egy habos-krémes süteményt kaptam, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. 3 dobozzal egy tömörebb, töményebb sütemény az eredmény. Majd következőeleg az lesz.  ;o)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések