Rozmaringos-fokhagymás sajt olajban

Anyukámtól származik a recept eredetileg, ő mondta ezt nekem pár éve.

A friss rozmaringról lecsipegetem a leveleket, a fokhagymát lehéjazom, a trappista sajtot 1x1 centis kockára szelem, és az összeset egy befőttes üvegbe zuttyintom. Felöntöm olívaolajjal, hogy teljesen ellepje.
 

És irány is a hűtőszekrény! 1-2 hét alatt finom lesz, és ha az olajból nem lóg ki a sajt, akkor gyakorlatilag bármeddig eláll. (legalábbis addig tuti, ameddig el nem fogy (o; )

update1: mivel a hűtőben az olívaolaj megdermedt, ráadásul nekem helyszűke is kezdett kialakulni a hűtőben, így az első hét végére az üveg kiköltözött a hűtőszekrényből. A sajtot teljesen fedte az olaj, így volt esélyem arra, hogy nem romlik meg.

update2: szeptember 15-én, tehát kb. egy hónappal az elrakás után bontottam ki, és azt kell mondanom, valami nagyon-nagyon finom dolog várt az üvegben. Tényleg bejött a szobahőmérsékleten pácolás! Szerintem még jobb is lett, mintha hűtöttem volna. (olyat egyszer már csináltam, de most sokkal krémesebb lett a sajt) Az íze pedig... fokhagyma és rozmaring, olívaolaj... frenetikus! Puha omlás kenyérrel a tökéletes vacsora már. (o:
Íme egy hónaposan:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések