Pillecukor medál

A műanyag lencse mögé rejtett kép, mint nyakláncmedál, már régebb óta foglalkoztatott, de most jutottam olyan helyre, ahol meg tudtam venni a (filléres) alapanyagokat.
Szóval alkotásra fel!
Először is átlapoztam a régi újságaimat, és kiszúrtam egy muffinos oldalt, amin szebbnél szebb pillecukorral díszített remekek voltak. Erre rápróbálgattam a lencséket, majd körberajzoltam, és kivágtam. Ez utóbbi tök fölösleges művelet, mint kiderült... sőt, csak nehezített rajta.
A lencsét szemüvegtörlővel letakarítottam, a lapos oldalára nyomtam egy nagyobb csepp folyékony UHU ragasztót, majd a papírlapra préseltem. (no, és itt könnyebb a dolog, ha a papírlap szép nagy, mert azon még lehet igazgatni... utólag meg mindkét esetben körbe kell úgyis vágni...)

Miután megszáradt, körbevágtam. Szaténszalagból vágtam egy 2 cm-es darabot, a lencséket beragasztóztam, és közéjük fogva a szalagot, összeragasztottam őket. Amikor megszáradt, akrilfestékkel az illesztés körben lefestettem.
Nem készítettem hozzá külön láncot, illetve nincs fix lánca. Van egy majd fél méteres láncom, arra fűzöm fel, illetve azon tervezem cserélgetni, ha már több lesz. (o;
És a végeredmény:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések