Frankfurti kelbimbóleves

Nem vagyok egy túl leveses fajta, de van pár, amit szeretek. Vagy legalábbis érdeklődöm felé. Ilyen ez a frankfurti kelbimbóleves is.
Az alaprecept szintén Hargitai György leveses szakácskönyvéből származik, persze némi módosításokat tettem. Ilyen például, hogy kelkáposzta helyett kelbimbót használtam. (o;
Szóval a kelbimbót megtisztítottam, és elnegyedeltem. Két fej hagymát apróra szeltem és olajon aranybarnára pirítottam. Hozzáadtam egy gerezd fokhagymát is. Rádobtam a kelt, elkevertem és 4-5 percig kevergetve pirítottam. Így összeesik kicsit, és illatozva pörkölődik. Felengedtem 3 dl vízzel, rászórtam egy tisztességes adag majorannát, és lefedve kis lángon 10 percig pároltam.
Közben 3 ek olajat felmelegítettem, hozzáadtam 2 ek lisztet, és zsemlebarnára pirítottam. Levettem a gázról, hozzáadtam 1 kk pirospaprikát, és kicsit hűlni félretettem.
Amikor a kelbimbó átpárolódott, felöntöttem még 7 dl vízzel, és belemorzsoltam egy zöldségleveskockát. (hogy ellepje), és felforraltam. A leves vízéből egy merőkanállal a rántáshoz adtam, elkevertem, majd a levesbe öntöttem.
A virslit felkarikáztam, a levesbe dobtam, még egyszer átforraltam, és tálalható! (o;

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések