2012. június 16., szombat

Házi vaníliáscukor

Az, hogy az otthon készült dolgoknak párja nincs, elcsépelt örök igazság. Finomabb, jobb, egészségesebb, olcsóbb. Ennél nagyobb bölcsességet én sem tudok mondani arra indokul, hogy miért is csináljunk otthon a vaníliás cukrot.
Az elkészítése pofonegyszerű, szerintem még jó móka is, és van a végén az a bizonyos "büszkeség-faktor", ami itt igencsak magas pontszámot ér el: mégiscsak valami titokzatos és egzotikus dolgot hoztunk létre a konyhaasztalon.
Hozzávalók:
légmentesen záródó csatos üveg
kristálycukor
rúd vanília
Az üvegbe beletöltjük a cukrot úgy, hogy legyen pár centi üres részünk majd.
A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat óvatosan kikapargatjuk a cukorra, majd elmorzsoljuk kicsit az ujjunkkal. Amikor végeztünk ezzel, az üveget lezárjuk, és jól összerázzuk.
1-2 hét érlelődés után már kész is van, és az illata, íze messze meghaladja a boltiakét. Légmentesen nyugodtan tárolhatjuk a szekrényben, nekem eddig semmilyen minőségromlást nem tanúsított.
cukor.JPG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...