Parafadugók a fűszerkertben

Emlékszem, gyerekkoromban a vasárnapi ebédfőzésekor rendszeresen engem hajtottak ki a a kertbe, hogy hozzak egy csokor petrezselymet... Nagymamám két dologra ügylet a kert éves tervezésekor: 1. két évben egymás után ne kerüljön ugyanaz a növény ugyanoda; 2. a petrezselyem és a sárgarépa elválaszthatatlan páros. Nos tehát, a fent nevezett két növény igencsak hasonló küllemmel bír... én pedig sohasem tudtam megkülönböztetni őket. Tehát maradt az empirikus tapasztalás: fogjuk meg és húzzuk ki. Ha szerencsés voltam, elsőre a fehérrépa jött. Ha nem, akkor a csokor petrezselyemzöld mellé szállítottam némi fehér és sárgarépát is grátiszba. Ez volt a nosztalgikus felvezetés, és most jöjjön a jelen:

A fűszernövény-kertészet régi vágyam volt már, és idén végre kivitelezni is tudtam valamelyest (már amennyire a kilencediken balkonládákban lehet). A palántázás után viszont hamar felmerült a következő feladat: ha már a növények szépen ott kucorognak a ládákban, meg is kellene őket jelölni, hogy ki-kicsoda. Tehát elkezdtem odafigyelni a kerti jelölők témakörben felmerülő tippekre, és így bukkantam a Pinteresten egy frappáns ötletre nem sokkal később.

jelolo.jpg

 A parafadugó-mánia még mindig tombol, a lakás berendezésére pedig a fa-fém párosítást terveztük eredetileg is, szóval ez a rusztikus kivitelezés nagyon megtetszett. Akit érdekel a részletes kivitelezés is (bár szerintem a képke magukért beszélnek), bővebben itt olvashat róla.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések