Spenótos farfalle

Szeretem a házi tésztát, sokkal tömörebb, ízletesebb, mint a bolti. De persze ritkán jutok el odáig, hogy készítsek, pedig nem is olyan nagy ördöngösség: csak liszt, tojás és víz. A nem olyan rég épp spenótos farfalle készült a konyhámban.


Tehát a tészta: egy tojás, kb 20 deka liszt és annyi víz, hogy az eredmény egy selymes, ruganyos tészta legyen. Jól ki kell dolgozni, minél tovább gyúrjuk, annál jobb lesz az eredmény.
Utána azonnal lisztezett deszkán kinyújtottam vékonyra, majd derelyeszaggatóval téglalapokra vágtam fel. Elég nagyokra, maradjunk a rusztikus megoldásoknál. ;o)
A téglalapok közepét egy gondolatnyi vízzel megkentem (kb. végighúztam a vizes ujjam rajta), majd a hosszabbik oldalak közepénél fogva összecsippentettem őket. 1-2 tanulópéldány után már szép szabályos masnikat tudtam gyártani.


Egy serpenyőben 2 el olajon bár baconszeletet megpirítottam, majd tányérra szedtem őket, hogy az ízletes zsír az edényben maradjon.
A pillangókat forrásban lévő lobogó sós vízbe dobáltam, majd miután feljöttek a tetejére, még pár percig főztem. Utána zutty, már ugrottak is a szalonnazsíros edénybe. Az összes tésztát 3 körben tudtam csak kifőzni, a családegyesítés minden esetben a zsíros edényben történt, ahol átrázogattam, majd lefedtem picit.
A friss spenótleveleket sóval, borssal és némi olívaolajjal és fokhagymával összedinszteltem, majd egy tubus natúr sajtkrémmel összeturmixoltam.

Tányérra szedtem a tésztát, rálapátoltam a spenótos-sajtós öntetet, reszeltem rá némi parmezánt majd megkoronáztam pár szelet ropogós baconnel. Igen finom, bár kalóriában valóban gazdag vacsora lett. (de másnapra ebédnek sem volt utolsó :) )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések