2017. február 1., szerda

Puncs szelet

A Napóleon szeletnél meséltem a Füzetről. Ez az a megsárgult, foltos füzet, amibe a családi süteményreceptek fel lettek írva, és nemrég megkaptam anyukámtól.
Kíváncsiságtól hajtva újabb sütemény készül: a puncs szelet.



Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
20 dkg cukor
3 db puncspudingpor
1 csipet sütőpor

Krém:
1 kocka Rama
21 dkg cukor
3 tojássárgája
0,5 dl rum

Hab a tetejére:
3 tojásfehérja
15 dkg cukor


A tésztához a 6 tojásfehérjét a cukorral gáz fölött kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a pudingporokat és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Bőven fog feljönni, lehet nagyobb tepsibe is tenni. 170 fokon szépen lassan sütjük, szárítjuk.
Amikor kihűlt, egy erős cérnaszállal hosszában kettévágjuk.

A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a rumot is. A tésztalapok közé kenjük.

A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére halmozzuk. És rusztikusra hagytam, apróbb csúcsokat formázva a keverőlapáttal. Az eredeti recept szerint tortadarával szórjuk meg... én erre instant kakaóport használtam. ;o)


Érdekes sütemény lesz. Nincs benne liszt, ettől a tésztája habkönnyű, viszont picit száraz; a hab a tetején pedig ragacsosan édes, különösen ellenpontozza a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...