Vega kolbászkrém

A recept ötlete anyukámtól van, de mivel nem vette fel a telefont, hogy lediktáltassam vele, így a végleges recept kettő dologból tevődik össze:
- amire emlékszem, hogy mesélt
- és amit én improvizáltam hozzá.
Hát így lehet anyukás főzést rendezni 140 kilométeres távolságból is. (o:

Az előzmények: szülinapi ajándéknak (szülinap még később lesz, de most van apropója... szóval szülinapra majd csak egy virág jár) anyukámtól kaptam egy aszalógépet. Ezen rögtön felbuzdulva vettem hazafelé paradicsomot is egy nénitől, és az aszaláshoz elő is készítettem őket: lehéjaztam, felszeltem és kimagoztam.
És itt a fő alapanyag: a 4-5 deciliternyi paradicsomlé maggal, némi paradicsomhússal.

A 3 nagyobb hagymát felszeltem, némi olajon feltettem a kedvenc wokomba, és kis tűzön kezdtem el főzni/párolni. A paradicsomlevet folyamatosa adagoltam hozzá, mindig annyit, hogy ne égjen le a hagyma. Tettem hozzá kettő kis fokhagymagerezdet is. Amikor az összes paradicsom elfogyott, kicsit lesütöttem (kell az a kis füstös íz), majd még fél deci vízzel felöntöttem. Amikor az is elfőtt, ztam, borsoztam, adtam hozzá egy kis házi paprikakrémet és egy teáskanál pirospaprikát is.

A botmixeremhez tartozik egy ilyen aprító doboz is. A nevét nem tudom, de ma már szinte mindhez látom, hogy adnak ilyet. Ebbe átnyaláboltam a meleg hagymás-paradicsomos szósz, és kicsit szétturmixoltam. Hozzáadtam  kb. 2 evőkanál vajat, ezzel is kikevertem, majd utoljára még kb. evőkanál búzacsírát is. Krémesre turmixoltam.

És íme: elkészült a vega kolbászkrém! Miért kolbász? Mert megszólalásig hasonlít az íze egy igazi húsos kolbászkrémhez. Pirított kenyérrel frenetikus!

ui.: páromnak feltálaltam kenyéren, picit belenyammogott, de az egészet elpusztítani csak akkor volt hajlandó, amikor elmondtam neki részletesen, hogy mit is eszik. Utána persze befalta, és azt mondta, hogy ötös skálán négyre értékeli. Ez nagy bók ám! (o;

Megjegyzések

  1. Kedves Judit!

    Vegetáriánus barátomnak készítettem el, és nagy sikert aratott, köszönöm, hogy ötletet meríthettem! :)

    Opicz József

    VálaszTörlés
  2. Kedves Opicz József,
    én örülök, hogy elkészítetted, és hogy vissza is jeleztél. Nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések