A "fanatikus" körömlakk

Még február eleján volt Depeche Mode koncert Budapesten, amire természetesen mennünk kellett párom jóvoltából. (Nekem soha nem voltak a kedvemceim, de na.. :) )
Viszont azt gondoltam, hogy ha már megyünk, és épp a körömlakkozós korszakomat élem, virítok valami különlegeset. Némi online kutakodás után felfedeztem, hogy lézernyomtatóval lehet egyedi mintát is átvinni körömre. Háát… fogalmazzunk úgy, hogy eléggé kicsi bizodalmam volt, de egyszer élünk, max elpepecseltem 2 órát a semmiért. :D

Első körben elkészítettem a mintát. Netes képkeresgélés után kiválasztottam a potenciális mintákat, majd ezeket wordben TÜKRÖZVE 5-10-esével elrendeztem, és több méretben is… ki tudja, mekkora fog kelleni. Sima A4es fehér irodai papírra kinyomtattam.

Na, a pepecs rész… először is kivágjuk a papíron a mintákat, a lehető legkisebb ráhagyással. Utána (!) lefestjük a körmünket a kívánt alapszínnel, megnézünk két epizódot a Dr. Csontból, hogy megszáradjon végre. XD
És… atrakció! A gyógyszertárban lehet vásárolni tömény alkoholt (sebtisztításra adnak ki 20-40 mililitert), na ebbe mártjuk be a mintákat körömcsipesszel fogva úgy, hogy a papír jól átázzon. Utána a nyomtatott felével lefelé rányomjuk a körömre, átmasszírozzuk, majd a papírt lehúzzuk. És basszus, tényleg működik! A lézernyomtatóval nyomtatott minta a körmön marad, a papír meg lejön!

Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,



Ismételjük az összes körmünkön. Aztán gyönyörködjünk a végeredményben! (2 napig kb, mert az a rohadt fehér körömlakk úgy pattogzik le, mintha az lenne a dolga…:’) )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések