Karácsonyi készülődésünk


Idén is készülődtem karácsonyra, és mivel most picivel több időm lett, volt időm kitenni magamért. :)



Az égők, gyertyák és gömbök kerültek fel először. Igazán büszke vagyok rá, lett pár új beszerzés is (pl a papírcsillag, amire már nagyon rég vágytam), az izzók pár tavaly is megvoltak, bár volt, amit most csomagoltam ki először. :)
És hatalmas innováció volt idén: rájöttem, hogy celluxszal fel lehet a bútorokra, képekre is futtatni az izzósort, és így a lakáson belül is tudtam díszíteni vele.




Advent második vasárnapjára már sikerült beüzemelni az adventi koszorút is (első hétvégén nem voltunk itthon), ennek örömére készítettem forrócsokit is.
Ehhez két bögre tejbe 10 dkg tejcsokit felolvasztottam, majd kedvenc bögréimbe öntve tejszínhabbal a tetején, pici fahéjjal megszórva tálaltam is. Igazi karácsonyi alapozó volt vasárnap. :)



Harmadik hétre a diós hókifli sütés marad. Még soha nem csináltam, de azt kell mondanom, elég jól sikerült. 30 dkg lisztet, 20 dkg diópótlót, egy csipet sót, 20 dkg cukrot, 3 ek vaníliás cukrot, 1 kiskanálnyi szódabikarbónát és 2 kupica házi pálinkát összegyúrtam (ha kell még liszt, mert ragacsos, adjunk hozzá). Utána diónyi golyókat vettem ki, és ezeket formáztam kiskiflire. Nagy térközzel tettem a sütőpapírra, és 180 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütöttem. Még forrón vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgattam. Fémdobozban pedig hetekig elállt, így szilveszterkor is tudtam még vinni belőle anyósékhoz, ha már karácsonykor elfelejtettem.

Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,


Azért még belefért egy kis adventi vásár látogatás is. :)

Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,


Szenteste otthon voltunk, kettesben, díszítettük a fát, sütöttem marlenkát (ez még egy külön történet lesz), párom pedig isteni vacsorát készített. A fára idén is került pár új üvegdísz, mire eljutunk a bocs projekthez, már igazán lesz mit amortizálnia. :)

Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések