Brokkolifasírt tonhallal

Egy kis receptszemle következik. A nők lapja konyhájának 2015. május havi számában találkoztam a brokkolis tonhalfasírt receptjével, ami igencsak megtetszett, bár pár helyen a saját számízéhez igazítottam. Igazán egyszerű, laktató, egészséges és még finom is. Kell ennél több? (o;



50 dkg brokkolit rózsáira szedjük, úgy, csak az erősebb, fás szárat dobjuk ki. Robotgép aprító részébe tesszük, és kisebb darabokra daráljuk.
 Utána hozzáadunk egy konzerv tonhalat (én olajosat használtam, és az olaj nagy részét is hozzáöntöttem), t (elég sokat igényel), borsot, fokhagyma granulátumot (ami valószínűleg még jobb, ha friss fokhagyma, de nekem most nem volt otthon) és egy istenes löttyintésnyi citromlevet.
Az egészet megint összeaprítottam, majd a végén még hozzáadtam 10 dkg  zabpelyhet, és ezzel pépessé daráltam.
 
 Nagyobb diónyi golyókra szedtem, kissé ellapogatva sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A tetejükre fél-fél kiskanálnyi olívaolajat öntöttem majd megszórtam parmezánnal.
Előmelegített sütőben 170 fokom 30 perc alatt átsütöttem.
Még melegen, kuszkusszal én némi majonézzel tálaltam.

100 gramm tartalmaz:
94 kcal - 2 g zsír - 9 g szénhidrát - 9 g fehérje

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések