tag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post2978119986119443140..comments2023-07-19T12:32:17.303+02:00Comments on morumotto: Tiramisu, kicsit másképpBakos Jucihttp://www.blogger.com/profile/11261038764231923342noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-7290145557805723792012-06-23T20:50:40.000+02:002012-06-23T20:50:40.000+02:00Kávé nélkül??Instant kakaóval??Jájjjj.Kávé nélkül??<br>Instant kakaóval??<br>Jájjjj.Alaister Grandnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-76112207109739173482012-06-23T21:28:15.000+02:002012-06-23T21:28:15.000+02:00Az hagyján, de a tejföl savanyú marad...Gyümölccse...Az hagyján, de a tejföl savanyú marad...<br><br>Gyümölccsel kombinálva jó kis tiramisut kapsz így is, de kávéval egyszerűen undorító lesz...R2D2 & C3POnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-1462231098683779942012-06-23T21:48:51.000+02:002012-06-23T21:48:51.000+02:00Újítás ????? Tiramisu ?????Ez kb olyan mint növény...Újítás ????? Tiramisu ?????<br>Ez kb olyan mint növényi zsiradékból készült sajt, meg a műtejszín...kinek jut eszébe ekkora f@szság ????Jovanottinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-70832236821233187222012-06-23T22:12:30.000+02:002012-06-23T22:12:30.000+02:00savanyuubit mixerelj a krembe!meg egy fel olajosha...savanyuubit mixerelj a krembe!<br>meg egy fel olajoshalat...DR. DR. DR. rasztaparasztnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-57549053842068202282012-06-23T22:37:04.000+02:002012-06-23T22:37:04.000+02:00Inkább egy hengerfej tömítés cseréjéről írj blogot...Inkább egy hengerfej tömítés cseréjéről írj blogot, hátha abban a témában is kitalálsz valami korszakalkotót.KKZZnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-84675928702671609352012-06-23T22:43:43.000+02:002012-06-23T22:43:43.000+02:00Én azért megkóstolnám,talán finom. De ez nem tiram...Én azért megkóstolnám,<br><br>talán finom. De ez nem tiramisu.giga66noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-70836753120936005172012-06-23T22:51:04.000+02:002012-06-23T22:51:04.000+02:00Rossz hírem van, a tiramisuban VAN kávé, nincs vis...Rossz hírem van, a tiramisuban VAN kávé, nincs viszont<br>- rum (mert marsala van, esetleg, nagyon esetleg amaretto)<br>- tojásfehérje (mert csak a sárgája kerül bele, az is fordítva, tehát először a sárgáját kell felverni cukorral, és a mascarpónét csak bele kell forgatni, mert egyébként megfolyik)<br>- instant kakaó<br>- vanília.<br>Ja, és a valódi mascarpone nem savanykás, a tejföl viszont igen, ergó nem helyettesíthetők egymással. Nem baj, majd legközelebb...ingopurnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-34999840112639330492012-06-23T23:08:33.000+02:002012-06-23T23:08:33.000+02:00A fél liter tejfölből kb. mennyi krémsajt lett?Cs...A fél liter tejfölből kb. mennyi krémsajt lett?<br>Csak mert abban biztos vagyok, hogy veszít a térfogatából, kérdés, hogy mennyit.<br>Úgy saccolom, ha 500 g krémsajtot akarnék csinálni, akkor fix, hogy min. egy 850 g-os tejfölt vennék, az meg már árban kb. ugyanott van, mint az 500 g-os Aldis Mascarpone.Mrs.Columbonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-28599067426730925102012-06-23T23:12:40.000+02:002012-06-23T23:12:40.000+02:00@ingopur: Mivel távozik a savó a tejfölből, nem go...@ingopur: Mivel távozik a savó a tejfölből, nem gondolom, hogy savanyú marad, bár ez csak tipp.Mrs.Columbonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-10734375297671915832012-06-23T23:43:32.000+02:002012-06-23T23:43:32.000+02:00Nyehh... Aki instant kakaót bármihez is használ, a...Nyehh... Aki instant kakaót bármihez is használ, az sikeres ember nem lehet...<br>Kakaó készítésére esetleg, de az is inkább kakaó ízű ital lesz :)Wywernhttp://www.narancsoskacsa.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-58536098676332773532012-06-24T00:13:38.000+02:002012-06-24T00:13:38.000+02:00Az első tiramisumhoz kenhető krémsajtot használtam...Az első tiramisumhoz kenhető krémsajtot használtam, iszonyú sós lett, nem győztük cukorral tuningolni:))<br>De elfogyott, nem romlott ránk, azóta inkább mascarpone:)nyikknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-44528945444961469172012-06-24T00:25:34.000+02:002012-06-24T00:25:34.000+02:00Szerintem olcsóbb, ha tejföl helyett frissfölt, né...Szerintem olcsóbb, ha tejföl helyett frissfölt, némi rumaromát, kristályvanilint használsz, a piskóta helyett szendvicskenyeret, és nem a drága kakaóba mártogatod, hanem egy kevés cukros vízbe. Tök jó lesz így is, és sokkal jobban kijön az ember...Beforehttp://azbeszt.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-61735177202585927772012-06-24T00:40:20.000+02:002012-06-24T00:40:20.000+02:00Imádom az itthoni közönségben, hogy mindenben megt...Imádom az itthoni közönségben, hogy mindenben megtalálják a pozitívumot...<br><br>Szégyelljétek magatokat.<br><br>Ne vedd fel, morumotto.tixarnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-67428453751295063262012-06-24T00:51:14.000+02:002012-06-24T00:51:14.000+02:00@Before: Ezen felröhögtem! :DA blogíró meg szimplá...@Before: Ezen felröhögtem! :D<br><br>A blogíró meg szimplán igénytelen, miért nem veszel inkább egy poharas tejdesszertet az éjjel-nappaliban, az biztosan jó édes lesz neked.<br>Ide sem jövök többet, most is csak azért kattintottam, mert éppen most fejeztük be a tiramisut holnapra.cibetnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-85025734986093025662012-06-24T00:56:26.000+02:002012-06-24T00:56:26.000+02:00@tixar: Aki korpa közé keveredik, esetleg címlapra...@tixar: Aki korpa közé keveredik, esetleg címlapra kerül...igenis vegye fel. Kivételesen mindenki hasonlóan reagál, talán okkal.Jovanottinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-87491834644020229972012-06-24T00:58:39.001+02:002012-06-24T00:58:39.001+02:00@Before: :) ezen én is felnyerítettem...@Before: :) ezen én is felnyerítettem...Jovanottinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-20754485493275418002012-06-24T00:58:39.000+02:002012-06-24T00:58:39.000+02:00@Before: Fél perc hangos röhögés. Köszönöm! :DDD@Before: Fél perc hangos röhögés. Köszönöm! :DDDKyliannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-90334419166477871332012-06-24T01:06:12.000+02:002012-06-24T01:06:12.000+02:00Egyébként egy picit megvédeném a blogírót:1) NEM t...Egyébként egy picit megvédeném a blogírót:<br><br>1) NEM tejfölt használ, hanem tejfölből, savó kicsepegtetéssel készített krémsajtot, tehát valószínűleg nem savanyú, és nem *annyira* igénytelen, mint itt mindenki gondolja (elolvastam a linkelt oldalon, hogy elvileg megkülönböztethetetlen a bolti krémsajttól)<br><br>2) Ha a kávétól a sikongatós lábrázás kerülgeti, nem róhatja fel neki senki, hogy kakaót használ helyette. Ettől persze másnak még nem kell.<br><br>Azért én is maradok a kávé + mascarponénál + natúr kakaónál :)Kyliannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-52219100789210371702012-06-24T01:10:03.000+02:002012-06-24T01:10:03.000+02:00"hogy az ízek tökéletesen összeérjenek."..."hogy az ízek tökéletesen összeérjenek."<br><br>aztakurva erre már a könnyem is kicsordult.bucbucnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-89758510714114359632012-06-24T01:12:55.001+02:002012-06-24T01:12:55.001+02:00baszod rumos-vaníliás krém???????neked fogalmad ni...baszod rumos-vaníliás krém???????<br>neked fogalmad nincs mi az a tiramisu<br><br>ugyanis az amarettoval keszul es kurvara nem rummal!!!!<br><br>ezt a luzert.....BKV - Önnek megyünknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-48422752229566713282012-06-24T01:12:55.000+02:002012-06-24T01:12:55.000+02:00@Wywern: Egyébként egészen konkrétan az instant ka...@Wywern: Egyébként egészen konkrétan az instant kakaóval mi a probléma? Melyik az az összetevője, ami miatt elveszíti a kakaó mivoltát? Mi az az esszenciája a kakaólétnek, ami az instant változatból oly' fájón hiányzik neked?flamernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-29708429998312964882012-06-24T01:15:37.000+02:002012-06-24T01:15:37.000+02:00@flamer: a kakao@flamer: a kakaoBKV - Önnek megyünknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-22594950128519696042012-06-24T01:23:17.000+02:002012-06-24T01:23:17.000+02:00@BKV - Önnek megyünk: Az mondjuk pont van benne, u...@BKV - Önnek megyünk: Az mondjuk pont van benne, ugyanis az instant kakaó az nem más, mint kakaó, cukor meg egy kis tejpor.flamernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-4564998658321646512012-06-24T01:27:35.000+02:002012-06-24T01:27:35.000+02:00Nem törvényszerűen rossz a végeredmény, de könyörg...Nem törvényszerűen rossz a végeredmény, de könyörgöm ne nevezd tiramisunak.<br>A szójakockából készített "gulyásleves" sem gulyásleves...Gsnakenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6488349844018868339.post-60100751922248383022012-06-24T01:35:26.000+02:002012-06-24T01:35:26.000+02:00Szerintem nem olyan nagy baj, hogy a blogíró mondo...Szerintem nem olyan nagy baj, hogy a blogíró mondott egy olcsó alternatívát. Annyira nincs nagy jólét, hogy ne lenne aki hasznát vehetné :)Kyliannoreply@blogger.com