Currys tojáskrém

Az úgy alakult, hogy egyik reggel arra nyitottam ki a hűtőszekrényt, hogy tele van tojással. :)
Nos, adott volt a kérdés, hogy 30 darab tojást hogy a francba fogok én elpusztítani záros határidőn belül? És elég hamar rájöttem, hogy hát tojáskrém formájában!
Mert egyszerű, finom, és mert egyszer kell vele egy kicsit pepecselni, és máris több reggelre van reggelim. (Amiket otthon kell megoldanom, de sok időm amúgy sincs rá.)


Tehát az alap: fűzzünk meg pár tojást. Én a 6 perces tojásra esküszöm (még lehet az 4-5 is, de azt frissen fogyasztva csak), mert ilyenkor még nincs az a szürke réteg a sárgája körül. Meg úgy amúgy, még a sárgája nem azomszáraz. :D
A tojást tegyük egy aprítóba. Jelen esetben ez 3 db volt. Ehhez ment 1 lapos ek mustár, egy jó adag só, bors, egy lehelletnyi csili, egy jó adag curryport és - mivel az erkélyen van egy tő, illetve a curry-t nagyon jól kiegészíti - egy csokor petrezselyem.
Az egésszet homogénre keverjük. Ez nekem többszöri igazgatást jelentett, mert külön le kellett tessékelni az edény faláról a tojásdarabokat. :)


Az eredmény egy szép homogén napsárga krém lesz. Persze, hogy mennyire homogén, az ízlés dolga, én jobban szertem a krémes dolgokat. Így is maradt pár szükevény petrezselyemdarab benne. Érdemes kóstolni, ha kell utánaízesíteni, de igazán másnapra lesz finom, ha összeérnek az ízek.


A másnap reggel pedig... igazán jól indul. :) Mosolygós sárga krém a friss pirítóson. Hozzá egy bögre meleg tea, és az egyikre egy szelet párizsit is csempésztem csak, hogy már tiszta gourmet legyen a hangulat. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések