Őszibarackos túrópite

Itt a nyár, végre illatos-édes őszibarackokat lehet kapni a boltban. Hétvégére való tekintettel pedig sütemény lett belőle. :)


A recept a bevállt túrós pite tésztán alapul: 25 dkg teljeskiőrlésű liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 tojás csipet só és 10 dkg cukor.
A liszt különleges, anyukáméktől kaptuk, ők őrölték a kis elektromos malmukkal. Szóval ez most aztán tényleg ezo-öko-bio lisztből készült. :)
Mindezt összegyúrtam, majd tortaformába nyomkodtam és  száraz lencsével vaksütöttem egy kicsit.
Végül a héjazott, magozott és negyedelt öszibarackot ráhalmoztam a tetejére, némi barna cukrot szórtam rá és sütőben  tűpróbáig sütöttem.
Mivel a barack engedett levet, így 2-3 alkalommam a sütőből kivéve körbeforgattam, hogy a lé a tésztát mindenhol érje, édes mázt sütve rá.



Hát kivárni, hogy kihűljön... egy életnek tűnt, de megérte. Szerintem a tk liszt igazán finom párosítás a gyümölccsel, nagyon jól összeillek.


Bakos Juci (@bakosjuci) által megosztott bejegyzés,


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések